Elektrik ve Doğalgaz'da İndirim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Selahattin Çimen, doğalgazda ve elektrikte fiyatların yukarı doğru değil, aşağı doğru gideceğini söyledi.

-ELEKTRİKTE FİYATLAR AŞAĞI DOĞRU GİDEBİLİR-

Çimen, elektrikte de zammın söz konusu olmayacağını tahmin ettiğini, çünkü elektriğin en önemli girdisinin, elektriği hangi kaynaklardan üretiyorsanız o maliyet artışları olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Bir tanesi kömür, bir tanesi doğal gaz ve su, hidrolik kaynaklardan ağırlıklı olarak elektrik üretiyoruz. Kömür, doğal gaz, hidrolik kaynaklar. Hidrolik kaynaklarımız da biliyorsunuz bu sene yağışlar oldukça iyi gidiyor. Dolayısıyla hidrolik üretimimiz artacak. Hidrolik üretimimizin maliyeti düşük. Oradan bir maliyet artışı yönünden bir baskıyla karşılaşmayacağız.

Doğalgaz fiyatları bir iniş trendinde. İşte doğalgazda nasıl vatandaşa indirim yapıyorsak, elektrik üretiminde de bu maliyetler olumlu yansıyor. Kömürde ciddi bir maliyet artışı yok. Dolayısıyla elektrikte de zammın söz konusu olacağını düşünmüyoruz. Aksine hesaplarımıza göre olanı belirlemek üzere önümüzdeki süreçte indirim olabilir. Dolayısıyla hem doğalgazda hem elektrikte fiyatların yukarı doğru değil, aşağı doğru gideceğini söyleyebilirim. Gerçek indirim oranı bu hesaplamaların sonucunda ortaya çıkar."

0 yorum:

Yorum Gönder

Labels