Kış Geldi, Kaçak Elektrik Kullanımı Başladı

Kars TEDAŞ Müessese Müdürü Adem Beyribey, kaçak elektrik çalışmalarıyla ilgili denetimlerin sürdürüldüğünü belirterek, kaçağı önlemek için gerekli bütün çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi.
Kış mevsimiyle birlikte hem normal elektrik kullanımında hem de kaçağın artmasıyla birlikte denetimler de hızlandırıldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan TEDAŞ Müessese Müdürü Adem Beyribey, "Mevsimsel olarak karın yağması sonucu havalar soğuduğundan dolayı elektrik kullanımında bir artış oldu. Bu artışı tamamen kaçağa bağlamamak gerek. Ortak kullanım dediğimiz hidroforların çalışması, kazan dairelerinin devreye girmesi nedeniyle enerji talebinde bir artış olmuştur. Kaçakla ilgili mücadelemiz kurum aracılığıyla yapılmakta ve aralıksız devam ediyor. Abonelerimiz sürekli taranıyor. Özellikle kaçak kullanımın önüne geçebilmek için sayaçların dışarı alınması konusunda vatandaşlar sık sık uyarılıyor." dedi.
Köylerde de bakım-onarım çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini vurgulayan Beyribey, yine köylerde kurum aracılığıyla bakım ve onarım yaptıklarını, bu çalışmaların da bitmek üzere olduğunu kaydetti. Beyribey, amacın kesintisiz bir enerjiyle vatandaşa hizmet etmek olduğunu vurgulayarak, "İnşallah bu kışın düzenli bir enerji kullanımı sağlayacağız. Böylelikle de yaptığımız çalışmaların olumlu sonuçlarını almış olacağız." diye konuştu.
Beyribey, olası bir arıza durumunda kışın ağır şartlarında arızaya müdahalenin nasıl olacağı sorusu üzerine de şunları söyledi: "İl genelinde elektrikle ilgili herhangi bir problemimiz yok. Şehir merkezine giriş noktasında iki tane trafomuz var. Kesintilerinde minumum düzeyde olacağını tahmin etmekteyiz. İklim şartları ne kadar ağır geçerse geçsin ekiplerimiz arızalara anında müdahale edip en fazla yarım saat içinde arızaya müdahale edecek şekilde ekiplerimiz hazırdalar." (CİHAN)

0 yorum:

Yorum Gönder

Labels